או איך לשרוד מעבר דירה: המדריך המקוצר.
מעבר דירה זה חתיכת תיק.
באופן אישי, אני שונאת לעבור דירה… עד כמה אני שונאת את זה? בואו נגיד שמאז שעזבתי את הבית של ההורים, עברתי דירה רק 3 פעמים.
יערה אופיר, היא מאמנת לאפקטיביות ושינוי הרגלים, כותבת את הבלוג יערה ממליצה שעוסק בסדר, ארגון, תכנון וניהול זמן, ומורה לספרות ומחנכת בתיכון. והחודש היא עברה דירה.
את יערה הכרתי אחרי ששרון גולן חברתי סיפרה לי עליה. מיד נכנסתי לפרופיל האינסטגרם הורוד שלה (כי זה מה שעושים בימינו) ונדלקתי על השיער הורוד המושלם… כבר שנים שאני משתעשעת ברעיון של לצבוע את השיער שלי לורוד קורל. מאז אני מכורה לבלוג הורוד וגם לקבוצת הפייסבוק האיכותית שלה.
כאמור, לא מזמן יערה עברה דירה ולשמחתי הזמינה אותי לייעץ לה לפני המעבר. אחרי שלוש שעות ותכנית עבודה אחת, חזרתי להיות זבוב על הקיר וראיתי איך יערה מתקתקת את המעבר ובמקביל מיישמת את התכנית עבודה שלנו.
כל כך התרשמתי מהדרך בה יערה תיקלה משימה אחר משימה שהייתי חייבת להזמין אותה לפזר קצת אבקת קסמים ורודה ולשתף כאן את הטיפים שלה והבלוג דיי שחל היום, החלטנו לעשות חילופי פוסטים. את הפוסט שלי ניתן למצוא בבלוג של יערה.- .כאן
ועכשיו, קבלו את יערה…
***
החודש עברתי דירה אחרי 5 שנים בדירה הקודמת, עם שתי ילדות בנות 6.5 ו- 4, והרבה הרבה יותר ציוד ממה שהיה לנו במעבר הקודם.
בעקבות המעבר הגעתי לכמה מסקנות והצעות, ואני רוצה לחלוק אותן בפוסט הזה. אז קבלו חמישה טיפים למעבר דירה יעיל, מתוכנן ומסודר.
טיפ 1: מיון מיון מיון
סדר וארגון זה קודם כל מיון, ולכן לפני המעבר אני ממליצה לעבור על כל החפצים בבית ולמיין אותם. מעבר דירה זה הזדמנות פז להיפטר מציוד מיותר ולעבור רק עם מה שבאמת באמת צריך. אם תיקחו רק טיפ אחד מכל הטיפים שלי – זה הטיפ הכי חשוב.
כמה שיותר זמן מראש לפני המעבר, בקצב שלכם, תתחילו לעבור על האזורים השונים בבית – מטבח, חדרי רחצה, חדרי ילדים. זו ההזדמנות גם לעבור על כל הניירת שאתם שומרים, על המחסן, על מזכרות כאלה ואחרות. ככל שתתחילו מוקדם יותר לפני המעבר ככה תוכלו למיין יותר ברוגע ולהגיע ליותר דברים.
גם אני, בתור מישהי מאוד מסודרת ומאורגנת, שמרתי הרבה דברים שלא היה לי בהם צורך. כמויות הדברים שנפטרתי מהם במעבר הפתיעו אותי, אבל ככה זה כשגרים באותו מקום כמה שנים ויש מספיק ארונות ומגירות כדי לשמור הכל.
המיון היסודי שעשיתי הוביל לזה שכשעברנו, כל מה שהיינו צריכים לעשות זה למצוא מקום להכל וזהו, בלי להתעסק עם מה נחוץ ומה לא. וכמובן שזה צמצם את הכמויות של הארגזים, מה שחוסך גם עלויות הובלה וגם עבודה בפריקה.
טיפ 2: סימון מדויק של הארגזים
סיימתם למיין והגעתם לשלב האריזה? בבקשה לא לחפף כאן ולדאוג לסימון מדויק של כל ארגז וארגז.
הכי חשוב, לסמן על כל ארגז לאיזה חדר בדירה החדשה הוא הולך. אפשר לפי מפתח של מספרים (למשל 1- מטבח, 2- סלון, 3- חדר הורים וכו'), או לפי צבעים (למשל כחול- מטבח, אדום- סלון…). פחות ממליצה לכתוב את שם החדר כי ויזואלית יותר קל למובילים לראות את המספר או הצבע מאשר לקרוא כל פעם את שם החדר.
הכינו מקרא לסימונים ותלו בדירה החדשה וגם על כל חדר את המספר/הצבע שלו. המובילים יודו לכם על כך וגם אתם תשמחו מזה מאוד כשתתחילו לפרוק.
בנוסף, מאוד מאוד ממליצה לכתוב על כל ארגז את התכולה שלו. זה עבורכם לתהליך הפריקה, ככה תדעו איזה ארגז לפתוח קודם ואיפה נמצא כל דבר. זה אולי קצת יותר עבודה בזמן האריזה, אבל חוסך הרבה בלגן בפריקה ובסידור.
ואם יש ארגזים שהולכים ישירות למחסן, זה בכלל בגדר חובה לכתוב עליהם בצורה מדויקת מה נמצא בהם.
טיפ 3: בדיקה יסודית של הדירה החדשה
בדירה שעברנו אליה היו כמה בעיות שלא שמנו לב אליהן. אולי זה אנחנו וחוסר הניסיון שלנו ואולי זה בלתי נמנע לפעמים במעברים, אבל עכשיו אני יודעת שכדאי לוודא ולבדוק כמה שיותר דברים בדירה החדשה, במידת האפשר.
למה הכוונה? תנסו לפני המעבר לבדוק מראש תקינות של דברים כמו מזגן, מאווררי תקרה, מכשירי חשמל, שקעים, אינטרנט, תקינות של ברזים, שירותים וכן הלאה. אין מבאס יותר מלהגיע לדירה ולגלות שהמדיח נוזל, שצריך לסדר את חיבור האינטרנט אחרת הוא לא יעבוד, ושאחד ממאווררי התקרה מזמזם נורא וצריך להחליף אותו (מבוסס על סיפור אמיתי מה שנקרא…).
טיפ 4: תכנון מקומות האחסון
מעבר למובן מאליו של לתכנן ארונות ושידות לדברים הרגילים כמו בגדים וספרים, אני ממליצה, במידת האפשר, להחליט מראש לאן כל דבר הולך בדירה שאתם עוברים אליה מבחינת אחסון.
למשל:
איפה יהיו המזוודות?
איפה יהיה ציוד הטיולים?
איפה נאחסן חומרי יצירה וכלי כתיבה?
איפה יהיו בגדי החורף/קיץ שלנו ושל הילדים?
איפה נשים את המזכרות?
וכן הלאה.
אם רוצים בית מסודר, אחד הסודות הוא שלכל דבר צריך להיות מקום. לכן חשוב להקדיש זמן לחשיבה מדויקת של מה המקום של כל פריט בבית. אציין שזה לא בהכרח אומר שצריך לקנות את כל הרהיטים האלה מראש, אבל לפחות שיהיה בראש לאן הולך כל דבר.
טיפ 5: לקחת ייעוץ לגבי העיצוב
גם בדירה הקודמת שעברנו עליה וגם בזו הנוכחית, דאגנו לפני המעבר להתייעץ עם מעצבת פנים בקשר לעיצוב של הבית, למרות שלא עשינו שיפוץ.
אני ממליצה לעשות את זה בכל מעבר דירה, בין אם זה לדירה שכורה או קנויה.
בדירה הקודמת היינו צריכים ייעוץ בעיקר בנוגע לקנייה של רהיטים, העמדה שלהם, צבעים ודקורציה. בדירה הזאת היינו צריכים גם את כל זה (אולי פחות מבחינת רהיטים) וגם ייעוץ בנוגע להחלפה של פרקטים, ארונות, מוצרי אמבטיה ומטבח. גיליתי במעבר הקודם שייעוץ כזה יכול פשוט לשדרג את הבית ברמות אחרות. מעצבת טובה יכולה להסתכל על הבית ממבט על, לעזור להחליט איפה לשים כל דבר, לתת הכוונה מדויקת בקשר לצבעים לחומרים, ובסופו של דבר הבית ייראה הרבה יותר טוב, מעוצב ומתאים לצרכים שלי מאשר אם הייתי מעצבת אותו בעצמי. אה, ו… לא תופתעו לשמוע שהמעצבת שהתייעצתי איתה היא קרן המהממת. 😊 המלצה חמה ומהלב.
צילום: יערה אופיר
***
החדר של הבנות של יערה מרגש אותי במיוחד. הוא יצא פשוט מקסים. וזה הזמן לקפוץ לבלוג של יערה ולקרוא את הטיפים שלי לארגון חדר המשחקים.
מחכה לך שם פרינטבל שיעזור לך בארגון מתנה והטבה מיוחדת על הספר הדיגיטלי המדריך המלא לארגון חדר המשחקים של שרון גולן ושלי.
בדיוק בשבילי!
איך אני מתוזמנת איתך, איך?
[…] אורחת אצל קרן, ולהיפך. מוזמנים לקרא את הפוסט של יערה "5 טיפים למעבר דירה מנצח" ואת הפוסט של קרן "טיפים לאחסון בחדר […]
[…] את הפוסט שכתבתי לקרן תוכלו למצוא כאן. […]
אפשר לשאול מהיכן המידות קומותיים היפה?
הי סמדר המיטה מניחותא והיא אכן מושלמת