הכניסה לבית היא כרטיס ביקור של הבית, זה המקום הראשון שכל מי שנכנס יפגוש בוודאות. כמו כל מקום בבית, יש חשיבות גדולה לפרקטיות ולכן, מבואת הכניסה צריכה להתאים לצרכים האישיים של הדיירים. לפני שתעצבו את מבואת הכניסה, נסו לחשוב מהם ההרגלים של הבאים והשבים ואיך המבואה יכולה לשרת אותם. צילום: שירן כרמל
שאלות שכדאי לשאול את עצמי:
היכן שמים את התיקים, המעילים והשקיות של הקניות כשנכנסים לבית ?היכן שמים את המפתחות? האם אני צריכה/רוצה לראות את עצמי לפני שאני יוצאת מן הבית? את הפנים? את כל הגוף? האם אני חולצת ונועלת נעליים בכניסה לבית? והשאלה החשובה מכולן: האם בני הבית שומרים על הסדר, או שהם צריכים שהעיצוב ״יכריח״ אותם להחזיר כל דבר למקום? עיצוב טוב ״מבין״ את ההרגלים של בני הבית ויודע לתרגם אותם לחלל שמאפשר להם להשתמש בו באופן אינטואטיבי ולענות על כל הצרכים שלהם.
נעליים
אם בני הבית נוהגים לחלוץ את נעליהם לפני הכניסה לבית (או אם זה החלום שלך שתהיו מהבתים בהם חולצים נעליים לפני הכניסה לבית), חשוב למקם מקום ייעודי לנעליים בכניסה לבית או מחוצה לו. זה יכול להיות הדום עם אחסון בתוכו (כך שניתן לשלוף נעליים ולשבת לנעול אותם), או פשוט מעמד, תיבה או סלסילה שלתוכם יכניסו את הנעליים. למשפחות עם ילדים קטנים (כמו לדוגמא אצלי בבית), אני ממליצה אפילו למקם דלי קטן לאיסוף החול שמגיע בכמויות בלתי הגיוניות מהגן (הוי האימה! כמה חול יכול להכנס בנעל כה קטנטנה).צילום: שירה גנני
מפתחות
כמו רבים מילדי שנות השמונים, גם אני הייתי ילדת מפתח וכן, איבדתי את המפתח שלי בערך כל שני וחמישי. למעשה, עד היום, המפתח הוא מהפריטים החמקמקים האלו שאני נוטה לאבד. לכל מי שנוטה לאבד מפתחות, וו, מגירה או אפילו קערה ייעודית למפתח במבואת הכניסה, יעזרו לצמצם את כמות הפעמים בה תאבדו את המפתחות.
כובעים, תיקים ומעילים
כניסה ללא מקום למעילים ותיקים, מיד הופכת למועמדת לפינה מבולגנת, במיוחד בחורף, כשכמות המעילים, ז׳קטים וצעיפים גדלה. אם אתם מהמשפחות בהן הסדר מושרש עמוק, ייתכן ולא תצטרכו מקום ייעודי לתיקים ומתלים, שכן אתם שמים אותם בארון או על מתלה בחדר השינה. אבל אם המשפחה שלכם כמו שלי, סביר להניח שברגע זה ממש יש מעילים, ותיקים שזרוקים בכניסה לבית בבלאגן. ארון כניסה למעילים או אפילו כמה מתלים במקום מוסתר ונוח, יכולים לעשות פלאים למבואת הכניסה שלכם. כשאנחנו נכנסים לבית עם כל התיקים, השקיות והמעילים, יש יותר סיכוי שהם ימצאו את דרכם למקום, אם המקום הוא מתלה או ארון שממוקם סמוך לכניסה.
צילום: אביבית ויסמןצילום: שירה גנני
אז מה לשים במבואת הכניסה שלי?
ארון למעילים ותיקים זה אידאלי, כי אז הפינה תמיד תראה מסודרת (בלאגן מאחורי דלתות סגורות לא נחשב לבלאגן). במידה ואין לכם מקום לארון, פתרון נפלא לכניסה, הוא שידת כניסה. שידה כזו יכולה לאחסן דברי דואר, את הקערה למפתחות (או מגירה בשבילם) ומעליה מראה שבה תוכלו להציץ לפני שאתם יוצאים מהבית. שימו לב ששידה בלבד, בלי מקום לתלות מעילים ותיקים, היא מקום מועד לפורענות, כי כל השקיות והתיקים איתם הגענו מבחוץ, עלולים למצוא את עצמם על השידה אם אין להם מקום אחר. צילום: אביבית ויסמן
במידה ויש מקום, רצוי להוסיף כמה ווים לתליית מעילים ותיקים ואם יש מרחב ממש גדול, כיסא או ספסל לישיבה משדרגים את המבואה ולך יש מקום לשבת ולנעול/לחלוץ נעליים בנחת. אין מקום לשידה? תמיד תוכלו להסתפק במדף קטן שעליו ניתן יהיה להניח את המפתחות ומשקפי השמש.
צילום: אביבית ויסמן
החלק הכי טוב במבואת הכניסה, הוא שאפשר להשתעשע עם פתרונות יצירתיים לאחסון החפצים שאנחנו משילים מעלינו ברגע שאנחנו נכנסים במפתן. הכניסה יכולה לשקף את הסגנון האישי שלך ולגרום לכל מי שנכנס לבית, להתאהב בו במבט ראשון.
הגעת עד כאן? סימן שנהנית! אני ממש שמחה לשמוע. אם כבר הגעת, אשמח לדקה מזמנך:
נרשמתי לתחרות בלוג השנה והבלוג שלי הגיע לרשימה המכובדת של 15 בלוגים אשר הגיעו לגמר!!! מהה שהופך אותו באופן אוטומטי לאחד מן הבלוגים המומלצים על ידי מארגני התחרות ואפילו קיבלתי מדבקה!
הבלוג שלי נולד מתוך אמונה שלכל אחד מגיע לאהוב את הבית והוא ידוע בתוכן טוב ונדיב שאפילו מעצבים אוהבים. בבלוג תוכלו למצוא טיפים שווים לעיצוב, הדרכות פשוטות והמון רעיונות שיסגרו לכם פינות בבית.
ועכשיו תורי לבקש משהו בחזרה והקול שלך יכול לעזור לי:
אחת הקטגוריות בתחרות היא של ״אהוב הקהל״, כך שלמעשה, לקול שלך יש משמעות! ולהצביע יקח בדיוק דקה וחצי. כל מה שצריך לעשות זה:
להיכנס ללינק ולהצביע לבלוג שלי Karen B (הבלוג ה-31 ברשימה). הצבעת? תודה! איזה כיף! אני ממש מעריכה את זה ושולחת לך קארמה טובה…
[…] קטנטנה, כמעט לא מורגשת. היא נמצאת בין הסלון למטבח. מבואת הכניסה היא המקום בו הבית ״מקבל״ אותנו בכניסתנו מהרחוב והדבר […]