אני שמחה לארח בבלוג את המעצבת הירושלמית רעות פרנקל עם הדרכת DIY אדירה.
רעות נשואה לאסף ואמא ל-4 דרדסים. בזמנה הפנוי היא אוהבת ליצור דברים, לאפות ולשמוע פודקאסטים. רעות אוהבת לעשות קסמים ולהפוך בתים לנעימים ותפורים בהתאמה אישית עבור מי שגר בהם.
היום רעות מתארחת בבלוג שלי עם הדרכת DIY סופר שווה!
רעות, הבמה כולה שלך
אני אוהבת לאסוף רהיטים ישנים מהרחוב.
לנסות לשמוע את הסיפור שלהם, להבין מאיפה הם הגיעו ואצל מי הם היו.
אני אוהבת לדמיין מה עבר על הארון שמונח ליד הפח, איך הוא התחיל בתור חתיכת עץ בנגריה, קיבל צורה וצבע ולבסוף הגיע לבית של מישהו, עמד במשך שנים נפתח ונסגר עד שהוא התחיל להתעייף. הצירים אולי התחילו לחרוק קצת, המדפים אולי קצת התעקמו והארון התחיל להרגיש שזמנו עבר עד שהוא מצא את עצמו מחוץ לבית מחכה למשאית הזבל שתאסוף אותו.
אם הרהיט נראה במצב טוב ויש לי מקום באוטו, אני קודם כל אוספת אותו. אחר כך מתחילה לגלגל רעיונות בראש מה אפשר לעשות איתו ואיך אפשר לתת לו חיים חדשים בתור משהו אחר… אני מוצאת שאם אני מפשילה שרוולים ומלכלכת את הידיים, אני יכולה שדרג אותו סטייל DIY.
אז בדרך כלל, בכל רגע נתון יש לי בבגאז' של האוטו כמה מגירות ומסגרת של חלון ובמרפסת הבית עומדים כבר מהקיץ כסא ושולחן שנאספו ומחכים לשיפוץ וצביעה שיחזירו להם את הצבע לפנים.
יש קסם בלקחת משהו ישן ולתת לו חיים חדשים. מעבר לשמירה על הסביבה וערכי הקיימות, זה מאפשר מרחב לדמיון וליצירתיות-
החלון השבור הזה שעומד ליד הפח והצבע שלו קצת מתקלף יכול להפוך למתלה יפהפה לתכשיטים או מפתחות. מגירות ישנות שפעם הכילו בגדים או מסמכים חשובים יכולות להיות מדף מקסים לתבלינים או לתצוגה של כמה סוקולנטים.
בכל אופן, יש כמה מגירות שאספתי מזמן וחיכו לי בסבלנות כל הקיץ שאגיע אליהן.
בכל פעם שיצאתי למרפסת הן הסתכלו עלי והזכירו לי שהן מחכות לי ועכשו כשנגמר הקיץ והחגים סוף סוף מאחורינו, חזרנו לסוג של שגרה ונהיה קצת שקט בבית נזכרתי בהן והפכתי אותן למשהו חדש ויפה.
אז איך מגירה מקבלת חיים חדשים והופכת להיות מדף נהדר? די בקלות.
בואו נעשה את זה יחד.
מה צריך?
- מגירת עץ
- נייר שיוף (רצוי)
- צבע (עדיף צבע מסוג שאבי שיק שנתפס בקלות)
- נייר עטיפה או טפט (אפשר טפט מדבקה שמיועד לרהיטים או טפט נייר שמיועד לקירות)
- סכין יפני
- דבק
איך עושים את זה?
שיוף
מתחילים בלנגב את המגירה היטב מאבק ולכלוך ומשייפים אותה היטב מכל הכיוונים. השיוף הוא חשוב כדי שהצבע יתפס טוב על העץ ולא יתקלף.
שימו לב שאם יש ציפוי פורמייקה על המגירה מבחוץ כדאי לנסות להסיר אותו בזהירות (אני עשיתי את זה בעזרת מברג).
צביעה
לאחר השיוף, פורסים עיתון או ניילון על הרצפה וצובעים את המגירה בצבע הרצוי מבחוץ. אין צורך לצבוע את החזית הפנימית, נטפל בה בשלב מאוחר יותר. אני השתמשתי בספריי צבע. זה הרבה יותר זריז מלצבוע עם מברשת. אבל באותה המידה ניתן להשתמש במברשת.
מכיוון שאני אוהבת את הגוון של העץ בשילוב הצבע, החלטתי שלא לצבוע את הדפנות הפנימיות של המגירה. כמובן שניתן לצבוע אותן אם זה העיצוב בו חפצתן. זה לחלוטין שיקול עיצוביכשסיימנו לצבוע, נשאיר את המגירה הצבועה לייבוש. עדיף להשאיר לייבוש במשך מספר שעות ואפילו במהלך הלילה (תלוי בסוג הצבע), עד שהצבע יתייבש לגמרי.
טיפ חשוב: את הצביעה יש לבצע בחוץ בכדי שלא תשאפו את הכימיקלים של הצבע.
טפט
השלב הבא הוא הדבקת הטפט. אם טפט הוא ללא דבק מורחים את גב המגירה בדבק ומניחים אותו מעל. אם זה טפט מדבקה מסירים את הנייר ומדביקים בזהירות. ניתן להשתמש בכרטיס מגנטי (אשראי או של הספרייה) בכדי לקבע את הטפט ולהוציא בועות.
את הטפט שאני בחרתי ניתן למצוא כאן
אם השתמשתן בדבק חשוב להקפיד למרוח אותו גם בפינות ובקצוות של המשטח.
*שימו לב שאם יש על הטפט דוגמא כלשהי כדאי להדביק כך שהדוגמא תצא ישר. צריך פה קצת עדינות ודיוק..
עם קצות האצבעות מיישרים את הפינות ואת הקצוות. משאירים את זה כמה דקות להתייבש ואז בזהירות חותכים עם הסכין את העודף ומסירים אותו.
וזהו. המגירה מוכנה! רק צריך להחליט אם לתלות אותה לאורך או לרוחב ולהוסיף מאחור וו לתליה.
ככה זה נראה אצלנו בבית – תליתי את המגירה מעל השולחן בחדר של הדרדס בן השש שיהיה לו מקום יפה לכל כלי הכתיבה והחומרים ליצירה.
מגירות אחרות הפכו לבית לבובות ולקופסת אחסון לכל התכשיטים של בת ה – 4 (ויש לה המון כאלו..)