רוב האנשים שמחלטים לעצב את הבית, לא מודעים לכמות ההחלטות שיש לבצע בתהליך העיצוב, עד לקבלת בית החלומות המושלם שלהם. אבל האמת היא שלאורך כל פרוייקט קיימות אינספור החלטות, החל מהחלטות גדולות כמו בחירת המעצבת והקבלן ועד להחלטות קטנות כמו בחירת הידיות או צבע הרובה באמבטיה (זה החומר בין האריחים).
רוצים לדעת איך לקבל החלטות טובות יותר? מוזמנים לגלות בהמשך הפוסט…
אל תחליט אם אתה עכבר
לפני שאתם קופצים להחלטות, חשוב שתדעו מתי לא להחליט.
החלטות יש לקבל כשמרגישים טוב, על בטן מלאה, כשהאנרגיה שלכם היא חיובית, ביום שהשמש זורחת והציפורים מצייצות… (הבנתם את הרעיון). יש משפט שאומר ״אל תעבוד אם אתה עכב״ר- עייף, כועס, בודד או רעב״. אותו הדבר נכון בעיני לגבי קבלת החלטות. חשוב לקבל החלטות בנחת, לא בלחץ ובטח לא כשהראש שלנו עסוק בדברים אחרים.
הסיבה שבזכותה ימי הקניות שלי עם הלקווחות אורכים חמש שעות בלבד היא שאחרי חמש שעות, לא אני ולא הלקוחות מסוגלים לקבל החלטות נבונות. יותר מכך, כשיוצאים ליום קניות, אני תמיד ממליצה ללקוחות שלי להביא איתם סנדויץ, חטיף ובקבוק מים. כך, אנחנו נשארים רעננים כל היום ומצליחים להחליט במהירות ובקלות.
תכנית פעולה
אחד הכלים החשובים בקבלת החלטות הוא גיבוש תכנית פעולה. כשמדובר בעיצוב, תכנון מראש הוא קריטי במיוחד שכן ללא תכנון מראש, ההחלטות שלכם עלולות להיות אמפולסיביות או שרירותיות, מה שעלול להוביל לטעויות בתכנון בעלות השלכות עגומות במיוחד. תכנית פעולה בפרוייקט עיצובי תכלול: תכניות, מידות, תמונות של המצב הקיים ולוח השראה שבתוכו הצבעים בהם בחרתם לעצב והסגנון הכללי. יום קניות מתוכנן כהלכה יחסוך לכם, זמן וכסף ויותר מכך, הבחירות שתעשו יהיו בחירות מלומדות יותר ונכונות יותר. רוצים לדעת איך לתכנן יום קניות יעיל שיקל עליכם בקבלת החלטות? מוזמנים לקרוא כאן.
החלטה גוררת החלטה
יצאתם ליום הקניות, מצויידים בלוח תכנון, הרבה אנרגיה חיובית ונחישות לבצע החלטות טובות יותר. אבל איפה מתחילים? עיצוב הוא לא תהליך לינארי. בתהליך העיצוב, קיימות הסתעפויות רבות ואינסוף אפשרויות… עם זאת, חשוב להבין את התמונה הגדולה ולדעת שכל החלטה גוררת החלטהֿ. הדבר הכי חשוב הוא להתחיל איפהשהוא. לכן, כדאי להתחיל מההחלטות הגדולות והחשובות ביותר. למה? מכיון שאת ההחלטות הגדולות, נרצה לבחור כשכל האפשרויות עוד פתוחות לפנינו. במהלך הרכישות, אני ממליצה לכם לצלם את הבחירות שכבר נעשו (אתם תתפלאו כמה הזיכרון שלכם יבגוד בכם כשתעמדו בפני פריט שתאהבו), כך תוכלו לודא שהבחירות שלכם מתאימות זו לזו. בשלב כלשהו, האפשרויות מתחילות להצטמצם והבחירות מתחילות להיעשות בעצמן…
שאלה של מחיר
ראיתם פריט הורס וכמובן שאתם חייבים שהוא יהיה שלכם, עד שאתם נתקלים בתוית המחיר זאת אומרת… מחיר הוא כמובן פקטור חשוב בקבלת ההחלטות. כמו שלא קונים פריט, כשהוא יקר מידי, אני ממליצה לכם לא לקנות פריט רק בגלל שהוא זול. למה? בדיוק באותה מידה שמחיר מופקע ״מוריד״ את החשק לקנות, למחיר מצחיק, יש השפעה הפוכה עלינו, המחיר הזול מסנוור אותנו ומשבש לנו את כושר השיפוט שלנו. לקנות בזול משהו שאנחנו לא צריכים, זה לזרוק כסף על משהו שלא נשתמש בו לעולם…
פרקטי או מעוצב?
יש שני גורמים עיקריים שמשפיעים על בחירת פריטים לבית: הראשון הוא העיצוב והשני הוא הפרקטיות.
ופה נכנסת שאלת השאלות:
האם לבחור בפריט המעוצב או לבחור בפריט פרקטי יותר?
כשנתקלים בשאלה שכזו, צריך לבחון מה יותר חשוב? הפרקטי או המעוצב? ולא, זו לא שאלה מובנת מאיליה… זה תלוי קונטקסט ובכל פעם שנתקלים בדילמה הזו עלולה להיות תשובה שונה.
נתקלתם בדילמה בין הפרקטי למעוצב? קחו לעצמכם רגע לפרוט את הבעד ונגד ולבדוק מה הצורך שלכם. לפעמים הצורך בפרקטי עולה על הצורך במעוצב ולהיפך…
מה קרן הייתה עושה?
הרבה פעמים כשהלקוחות שלי לא יודעים מה להחליט, הם שואלים אותי מה אני הייתי בוחרת לעצמי? אני תמיד צוחקת ואומרת שהם לא בהכרח יאהבו את הבחירות שלי לעצמי… לכל אחד צרכים, סגנון וטעם משלו, כך שחשוב שתבחרו פריטים שמתאימים לכם (הבחירות של מישהו אחר לא בהכרח יתאימו לכם).
אם אתם מתייעצים, תתייעצו עם מישהו שהסגנון והצרכים שלו דומים לשלכם, או מישהו שלפחות מבין את הטעם והצרכים שלכם… אחרת תמצאו את עצמכם מחליטים החלטות שאינן מתאימות לכם, אלא מתאימות לאחרים.
ועכשיו תורכם:
איך אתם מקבלים החלטות בעיצוב הבית? מה עוזר לכם לקבל החלטות טובות יותר? ומה ההחלטה הכי טובה (או הכי גרועה), שעשיתם בעיצוב הבית?