קרה לכן פעם שרכשתם פריט יקר לבית שפשוט לא התאים? או לחלופין, שקניתם מוצר זול שהתפרק עוד בדרך הביתה מהחנות? אל תדאגו. אתן לא לבד. למעשה, רוב האנשים שמעצבים את הבית, עושים החלטות לא נכונות, מבזבזים כסף היכן שהם יכלו לחסוך או יותר גרוע, חוסכים היכן שהיו צריכים להשקיע.
אני לא יכולה לספור את כמות הפעמים בהן הגעתי לבתים של לקוחות אחרי שהם עשו רכישה יקרה ולא נכונה לבית שלהם. שולחן עצום מימדים, שזלונג עור שלא מתאים לצורת הסלון. או לחלופין, קנו פריט זול שפשוט לא החזיק מעמד אפילו שבוע.
אז איך יודעים לנהל נכון את התקציב?
במה כדאי להשקיע והיכן כדאי לחסוך?
או! לשם כך התכנסנו.
כשמדובר בתקציב, יש לי כמה חוקים ברורים לגבי הניהול שלו. יש מוצרים ספציפיים שאני תמיד משקיעה בהם וכאלה שעדיף לחשוב פעמיים לפני שרוכשים אותם. וכדי שלא תשכחו לעולם מה חשוב ומה לא, הכנתי לכן מילון מושגים קצר ושימושי שיסביר את הכל.
להשקיע בקיר
אולי זה סתם צירוף מקרים מלבב, אבל כל מה ששקוע בקיר, יש להשקיע בו. מה הכוונה שקוע בקיר? לרוב אני מתכוונת לאינטרפוץ (לא, אני לא ממציאה שמות, יש כזה דבר אינטרפוץ זו מילה שאולה מגרמנית שמשמעותה: מתחת לטיח) למעשה, זהו המנגנון הפנימי של ברז המקלחת ששולט בהפעלת המים. האינטרפוץ נמצא בתוך הקיר, מאחורי האריחים. כך שאם הוא מתקלקל או נוזל, יש לשבור את הקרמיקה כדי לתקנו.
פחות כיף.
אותו העיקרון נכון לגבי מערכות פנימיות אחרות כמו חימום תת רצפתי, שיש, ריצוף, ריצוף, פרקט בהדבקה וכדומה… יש מוצרים שתרצו לקנות פעם אחת ולעשות את זה נכון, מפני שבכדי להחליף אותם, צריך להתחיל לשבור את הבית.
לפני שאתם חוסכים על מוצר שקשה להחליף אחרי שהוא מותקן, חשבו על גודל ההוצאה שתהיה לכן במידה והמוצר מתקלקל. אני לא יודעת לגביכן, אבל במקרה הזה, אני ענייה מידי בכדי לקנות בזול.
זול בצורה מחשידה
מודה שגם אני נופלת בטעות הזו שוב ושוב… כשנתקלים במחיר זול מידי, מיד הגלגלים של המוח מתחילים לעשות רציונליזציה: ״נו, למי אכפת, זה סכום ממש קטן. מקסימום נחליף״.
לא מזמן לקוח שלי קנה מנורות יפייפיות אבל זולות בצורה מחשידה, בחנות שאינה מתמחה במוצרי חשמל. כשהגיע המשלוח, אחת המנורות הגיעה שבורה והלקוח הלך להחליפה. אח״כ התקנו את המנורות וגילינו שלכל מנורה מתאימה נורה מסוג אחר, כך שכשהדליקו את המנורות, כל אחת נתנה אור שונה.
אז נפל לנו האסימון הבנו שנפלנו קורבן לזלב״ח. בדיעבד, אני מבינה שהייתי צריכה להתעקש שהמנורות זולות מידי ושסביר שהאיכות שלהן לא מצדיקה את המחיר. אבל המחיר הנמוך סנוור אותנו. במקרה של מחיר נמוך בצורה מחשידה, יש לגייס את כל כוחות ההתנגדות, לבדוק את המוצר מקרוב ולעומק ואם הגעתן למסקנה שהוא לא איכותי, לוותר על הקנייה. זה כנראה סתם בזבוז של כסף (אפילו אם מדובר במעט כסף).
הפריט זול מידי? חשבו פעמיים לפני שתקנו אותו
יקר ולא שווה את זה
אני בטוחה שזה קרה לכן לא פעם. נכנסתן לחנות וראיתן מוצר במחיר מופקע. כשראיתן אותו לראשונה, חשבתן שהוא אפילו לא כל כך יפה, אבל בגלל המחיר הגבוה, החלטתן שאולי יש בו משהו שאתן פשוט לא מספיק חכמות כדי לראות. או שהחלטתן להשקיע בפריט לבית ומאוחר יותר גיליתן שאולי היה כדאי להשקיע במשהו אחר במקום. בעוד שאת המוצר הזול בצורה מחשידה, קל להצדיק, על היקר באופן מופרך או אפילו סתם יקר ולא נחוץ, קשה לותר. זה ידוע שאנחנו תמיד נרצה יותר את מה שקשה לנו להשיג ולכן כשמגיע מוצר יקר ולא נחוץ, לפעמים נשכנע את עצמנו שהוא דווקא מאוד נחוץ לנו.
מכיון שאני יודעת שסביר להניח שהמלך הוא עירום, הכנתי רשימה קצרצרה של פריטים שפחות חשוב להשקיע בהם לצד רשימה של מוצרים משלימים שדווקא רצוי להשקיע בהם:
שולחן מכל סוג שהוא (קפה, אוכל, כתיבה) , יכול להיות מורכב מפלטה פשוטה ורגלי חמור (בגובה המתאים כמובן). לעומת זאת, בכיסאות, בין אם מדובר בכיסא פינת אוכל או כיסא עבודה, דווקא חשוב להשקיע הרבה יותר. שולחן יצליח לתפקד כשולחן כל עוד הוא יציב ובגודל הנכון (נושא הגודל זה לפוסט בפני עצמו, אז לא נכנס לכך) בעוד שכיסא, חייב להיות נוח ופרקטי לשימוש.
חדר שינה יפייפה בתקציב מרשים
אותו חוק תקף לגבי המיטה. באופן אבסורדי, מיטה היא הדבר האחרון שנכנס לתקציב חדר השינה. ברור שנעדיף לקנות מיטה יפייפיה עם הדבורד מושקע… אבל אפשר לעצב חדר שינה יפייפה גם עם מזרון מתנפח מולבש במצעים יפים (כמובן שאני ממליצה להשקיע במזרון אליפות ולא לשכב על מזרן מתנפח, זו רק הייתה דוגמא לצורך הבהרה).
כשהתקציב לחוץ, נעדיף להשקיע בטקסטיל מאשר ברהיט עצמו ובכך, לחסוך אלפי שקלים מבלי להתפשר על חדר מעוצב.
יקר ונהדר
זוכרת את הרגע הזה בו ראית אותו לראשונה? הלב שלך החסיר פעימה, לא הצלחת להוריד ממנו את העיניים וידעת מהרגע הראשון: זוהי אהבת אמת.
יש את הרגע הזה, של ההתאהבות. אני כבר יודעת לזהות אותו. זה רגע שבו העולם עומד מלכת וניתן להבחין בבירור בהבעה מטופשת של התאהבות מוחלטת על הפנים. במקרה הטוב, מדובר בפריט שנמצא בתקציב ובמקרה הפחות טוב, מדובר בפריט יקר אך מושלם שפשוט לא לקחנו בחשבון. פריט יקר ונהדר, הוא הפריט הזה שישדרג את העיצוב כליל. זה הפריט שהלקוחות ישמחו לראות בכל פעם שהם יפגשו אותו בבית וכן, הוא שווה את זה.
ארונית כרטיסיות וינטג׳- פריט יקר ונהדר באחד הפרוייקטים שלי
נשאר טעם של עוד?
אוהבות לחסוך?
וואלה! גם אני! לכן, הכנתי במיוחד עבורכן את המדריך לעיצוב בית שנראה מיליון דולר בפחות. זה מדריך חינמי שניתן להוריד אותו לאחר הרשמה לניוזלטר. אני יודעת שאתן לא ממהרות לתת את המייל שלכן לכל אחת ומבטיחה לנהוג בו בכבוד ולשלוח לכן רק דברים שווים. וכמובן עוד דרכים לחסוך בעיצוב.
תמונות: שירן כרמל, שירה גנני
[…] עיצוב פנים או סטיילינג, אני מקפידה להשאיר מקום לפריט יקר ונהדר. זה הפריט הזה שתמיד חלמת עליו, זה שתמיד יהיה קשה להאמין […]
[…] הוא: ״אני ענייה מידי בכדי לשלם בזול״. יש דרכים רבות לחסוך בזמן שיפוץ וצורות שונות לחיסכון. יש חיסכון שרואים מיד, כשרוכשים […]